کاربر مهمان خوش آمدید       ثبت نام ورود

Amyris

نام انگلیسی : Amyris  , Torchwood

نام های دیگر آن : بلسان مکی، درخت مصری، بشام.

امریس یا به فارسی بلسان گونه ای از گیاهان گلدار است که بخشی از خانواده بخصوصی از مرکباتی ها را تشکیل می دهد. امریس در گروه خزه ها و چوپ ها قرار میگیرد. اعضای این خانواده به علت اشتعال پذیری بالای آنها به چوب مشعل معروف هستند. تنه تمام گونه های امریس صمغی به نام «اِلِمی» از خود ترشح می کنند که به خاطر رایحه زیبایشان معروف هستند و به طور عمده در مواد آرایشی و صنعت عطرسازی به کار می روند.

ویژگی های ظاهری گیاه آمریس 

بلسان درختی است کوچک همانند درخت حنا که از ابتدای استفاده آن از شمال غربی و غرب آفریقا به ویژه مصر و حبشه برداشت می شده است. به مرور در خاورمیانه و حوزه دریای مدیترانه کشت می شده است. این گیاه از تیره سدابیان و به صورت درختچه با گل های سفید است. دانه آن هم همانند صمغ آن بسیار خوشبو می باشد.

 

خواص درمانی امریسAmyris elemifera

در قدیم بیش از ۲۰ مورد درمانی برای امریس یا بلسان ذکر شده است. در روزگار ما بسیاری از آنها دیگر مورد استفاده واقع نمی شوند. روغن بلسان را بیشتر بعنوان مرهمی بر روی زخم و و به عنوان پادزهر نیش مار و عقرب به کار می برند. در ایران و عراق دانه های بلسان را به عنوان بادشکن و مقوی معده می بلعند. در اصفهان مرسوم است که چند دانه از آن را برا جلوگیری از سرماخوردگی و لرزه درسته می بلعند.

 

کاربرد های صنعتی

صمغ خام بلسان غلیظ به رنگ سفید و بسیار معطر است. این صمغ به محض اینکه در معرض هوا قرار بگیرد سخت می گردد که البته در الکل حل می شود. این صمغ خوشبو از قدیم مورد استفاده بانوان درباری و اشراف به عنوان یک ماده آرایشی بوده است. جزء اصلی این صمغ یک گروه از ترکیبات مشابه آسپرین یا سالیسیلات است که امروزه به شکل سنتتیک تولید و در مواد آرایشی و عطر و ادوکلن سازی مورد استفاده قرار می گیرد. امریس چت

این نت کمیاب دارای ریفرنس های بسیار کمی بوده است . تلاش تیم رویال عطر جمع آوری اطلاعات یکسان از ریفرنس های قابل اعتماد بوده است. 

 

نگارش و ترجمه : تیم مقالات رویال عطر

استفاده از مطالب و مقالات وبسایت رویال عطر تنها با درج لینک سایت و  لینک صفحه ها امکان پذیر است .

منابع :